Ett av de vanligaste problemen vid viktnedgång

Vi har alla våra egna utmaningar under viktresan men vissa problem är mycket vanligare än andra. Vätskeöverskott till exempel. Många vet inte ens att de har det.

Vätskeretention, eller ödem, är ett tillstånd som orsakas av att extra mycket vätska samlas i bindväven. Den kan visa sig som svullnad i olika delar av kroppen. 
 
Vanliga ställen där vätska lätt samlas:
  • Ben och vrister
  • Handleder och händer
  • Ansikte, särskilt kring ögonen
 
Vanliga tecken på att du binder vätska:
  • Oförklarlig viktuppgång
  • Svårighet med att gå ned i vikt
  • Magen ökar i omfång eller ett minskat behov av att kissa

Vad orsakar vätskeöverskott?

Dehydrering: om du inte dricker tillräckligt kan din salt till vätske-balans bli ojämn och kroppen kommer att samla på extra vätska tills balansen har återställts.
 
Salt och kolhydrater: för mycket salt i din kost kan bidra till vattenhållning. Natrium binds med vatten och håller det kvar i kroppen. Kolhydrater kan också påverka vätskeansamlingen.
 
Menstruation: innan menstruationen behåller kroppen vätska eftersom hormonerna skiftar. Vätskeretention under menstruationen kan göra att brösten känns ömma och vissa kvinnor får problem med uppblåsthet.
 
Stillasittande arbete: att sitta under långa perioder när du arbetar kan orsaka vätskeansamlingar
 
Stress: när du är under stress producerar din kropp det stresshormon som kallas kortisol. Kortisol är involverat i att hålla blodsockernivåerna stabila, balansera ämnesomsättningen och minska inflammation.
 
Sköldkörtelproblem: personer med låga nivåer av sköldkörtelhormoner (hypotyreos) kan utveckla vätskeansamling, vanligtvis i form av svullnad runt ögonen.

LÄS MER >

Gå ner i vikt på ett naturligt sätt med WaterOut
JUST NU: 1+2 GRATIS

Produkter för dig

KOMPLETT LÖSNING
-65%
Specialpris 399,00 kr Ordinarie pris 1 146,00 kr
Visa produkt