Därför bör du detoxa levern för att gå ner i vikt

Man tycker sig göra allting rätt, men ser ändå ingen skillnad på vågen. Vi har alla varit där. Även om det finns flera anledningar till att detta kan vara en utmanande resa, så kanske du blir förvånad över att höra att skälet till dina avstannade viktminskningsförsök kan ligga och lura på ett oväntat ställe – din lever.

Med tanke på dess viktiga roll för att reglera matsmältningen och ämnesomsättningen bör vi aldrig förbise vårt största inre organ. Levern kan ha en betydande inverkan på kroppens förmåga att bränna fett och gå ner i vikt, särskilt när den inte fungerar som den ska.

Lär dig mer om det föga kända sambandet mellan levern och viktminskning och ta del av smarta tips för att stötta leverhälsan och boosta viktminskningen!

Levern och viktkontroll

Levern är chef för kroppens avgiftningssystem, men det är inte dess enda uppgift. Den stöttar dessutom fettmetabolismen och producerar galla – två funktioner som är avgörande för matsmältningen och nedbrytningen av kostfetter. Ändå är dessa bara 3 av över 500 uppgifter som levern utför varje dag.

För att kroppen ska fungera som den ska måste levern vara på topp dygnet runt, 7 dagar i veckan – den vilar inte!

Det kan dock finnas tillfällen då levern sänker tempot – när den blir överbelastad. För när levern översköljs av toxiner får den svårt att hålla jämna steg. Och det är ingen konst för kroppen att bli full av toxiner nuförtiden, med tanke på alla konserveringsmedel och kemikalier som omger oss.

När det inträffar kan levern inte filtrera bort alla toxiner, och de börjar istället att ackumuleras. Leverns funktion äventyras så till den grad att det påverkar andra kroppsfunktioner, inklusive vår matsmältning, ämnesomsättning och absorption av näringsämnen. Då kan kroppen inte längre bryta ner och smälta fett på ett effektivt sätt, vilket leder till ökad fettinlagring, särskilt kring buken.

Hur vet jag om min lever är överbelastad?

Det kan vara svårt att identifiera en överbelastad lever eftersom många av symtomen är vaga och kan förknippas med andra hälsotillstånd. Men om du har kämpat med din extrakilon under en längre tid och de ändå inte visar några tecken på att försvinna, så är sannolikheten stor att det är levern som bär skulden.

Det här är några av tecknen på en överbelastad lever:

  • Viktuppgång – särskilt kring buken
  • Trötthet
  • Problem med matsmältningen
  • Hudproblem

Därför kan en detox hjälpa dig

Om leverns huvuduppgift är att avgifta kroppen, varför skulle då levern behöva en avgiftning? Främst för att vi inte gör det lätt för den att göra sitt jobb ordentligt. Tänk bara på hur du själv mår när du jobbar långt över 8 timmar om dagen, inte får tillräckligt med sömn och sedan ändå måste jobba ytterligare 8 timmar. Inte särskilt bra, eller hur?

Samma sak gäller för levern när vi inte behandlar den som vi borde. Vi kanske har stillasittande arbeten och inte rör på oss tillräckligt mycket, vi kanske förlitar oss för mycket på skräpmat och äter för lite fibrer, vi kanske dricker för mycket alkohol, röker och använder giftiga rengöringsmedel och kosmetika. Allt detta påverkar hur väl levern fungerar.

Detta organ är i desperat behov av vår hjälp när det blir behandlat på det här sättet. Och om du kämpar mot envisa extrakilon är det bra att ge leverhälsan en boost, eller hur?

Stötta ditt största fettförbrännande organ med Liver Detox

Reducera effekten av dåliga kost- och livsstilsval med våra naturbaserade kapslar för detox av levern. Detta högkvalitativa kosttillskott innehåller den mest välstuderade växten när det gäller leverhälsa – mjölktistel. Mjölktistel innehåller ett särskilt aktivt ämne som kallas silymarin, en molekyl som hjälper till att skydda levern och stimulera dess avgiftningsförmåga.

Håll levern frisk genom att:

  • Spola ut toxiner ur kroppen
  • Regenerera levercellerna
  • Skydda levern från toxiner 

Ta del av vårt specialerbjudande och bli kvitt överflödigt fett genom att optimera din leverfunktion!

Produkter för dig

DETOX & FETTFÖRBRÄNNING
-50%
Specialpris 155,00 kr Ordinarie pris 310,00 kr As low as 139,00 kr
Visa produkt
DETOX-TE
-75%
Specialpris 45,00 kr Ordinarie pris 179,00 kr
Visa produkt