4 nyttiga brownierecept!

Sugen på choklad? Det är så svårt att motstå, även för den mest diciplinerade och saknaden kan bli stor när man försöker gå ner i vikt... Men vi har den perfekta lösningen:

varför inte försöka göra hälsosammare brownies?

Här nedan hittar du 4 läckra recept utan socker, inget smör, ingen olja och otroligt näringsrikt! Friska och välsmakande - det här är en stor variation på den traditionella brownien.

image

1.  Superprotein brownies

Ingredienser:

  1. 6 bananer
  2. 220 g mandelsmör eller jordnötssmör (Jag föredrar jordnötsmör! ❤ )
  3. 50 g kakaopulver
  4. 2 skopor Shake'n'Shape (Kommer i de tre goda smakerna Hasselnöt, Vanilj& choklad! Vi rekommenderar choklad eller hasselnöt till detta recept )
  5. 160 g chokladflis

Metod:

  1. Förvärm ugnen till 180 ° C. Smörj en fyrkants- eller en rektangulär form och lägg åt sidan för senare.
  2. Mosa bananerna och blanda dem sedan tillsammans med kakaopulver, Shake'n'Shape- proteinpulver och mandel / jordnötssmör tills det blir en jämn smet.
  3. Tillsätt chokladflis om du vill (Blir lika gott med som utan!).
  4. Häll blandningen i formen du valt och baka i 18 till 20 minuter.
  5. Du kan äta dessa färska, direkt ur ugnen eller senare när de svalnat. Förvara i en lufttät behållare i upp till 4 dagar, på en sval, torr plats.

 

2.  Vegan sötpotatisbrownies

Ingredienser:

4 stora matskedar sötpotatismos (cirka 225 g)

160 ml lönnsirap

120 g jordnötssmör (eller mandel)

1 tesked vanilj

22 ml olivolja

50 g kakaopulver

1 nypa havssalt

1 tsk bakpulver

60 g fullkornsmjöl

50 g valnötter (valfritt)

Metod:

  1. Skala sötpotatisen, tärna i stora tärningar och koka i vatten tills bitarna blir mjuka. Låt svalna i några minuter och mosa sedan tills det är jämnt.
  2. Blanda i en stor skål: potatismos, lönnsirap, jordnötssmör, vaniljextrakt och olivolja.
  3. Tillsätt kakaopulver, havssalt och bakpulver och blanda väl.
  4. Tillsätt mjölet och blanda tills degen bildas.
  5. Överför degen till en bakplåt kantad med bakpapper. Sprid degen och garnera den med nötterna (valfritt).
  6. Baka i 28 till 32 minuter vid 176 ° C eller tills kanterna verkar vara torra.
  7. Ta ut ur ugnen och svalna i pannan i minst 30 minuter.
  8. Förvara i en lufttät behållare i högst 3 dagar.