4 nyttiga brownierecept!
Sugen på choklad? Det är så svårt att motstå, även för den mest diciplinerade och saknaden kan bli stor när man försöker gå ner i vikt... Men vi har den perfekta lösningen:
varför inte försöka göra hälsosammare brownies?
Här nedan hittar du 4 läckra recept utan socker, inget smör, ingen olja och otroligt näringsrikt! Friska och välsmakande - det här är en stor variation på den traditionella brownien.
1. Superprotein brownies
Ingredienser:
- 6 bananer
- 220 g mandelsmör eller jordnötssmör (Jag föredrar jordnötsmör! ❤ )
- 50 g kakaopulver
- 2 skopor Shake'n'Shape (Kommer i de tre goda smakerna Hasselnöt, Vanilj& choklad! Vi rekommenderar choklad eller hasselnöt till detta recept ❤)
- 160 g chokladflis
Metod:
- Förvärm ugnen till 180 ° C. Smörj en fyrkants- eller en rektangulär form och lägg åt sidan för senare.
- Mosa bananerna och blanda dem sedan tillsammans med kakaopulver, Shake'n'Shape- proteinpulver och mandel / jordnötssmör tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt chokladflis om du vill (Blir lika gott med som utan!).
- Häll blandningen i formen du valt och baka i 18 till 20 minuter.
- Du kan äta dessa färska, direkt ur ugnen eller senare när de svalnat. Förvara i en lufttät behållare i upp till 4 dagar, på en sval, torr plats.
2. Vegan sötpotatisbrownies
Ingredienser:
4 stora matskedar sötpotatismos (cirka 225 g)
160 ml lönnsirap
120 g jordnötssmör (eller mandel)
1 tesked vanilj
22 ml olivolja
50 g kakaopulver
1 nypa havssalt
1 tsk bakpulver
60 g fullkornsmjöl
50 g valnötter (valfritt)
Metod:
- Skala sötpotatisen, tärna i stora tärningar och koka i vatten tills bitarna blir mjuka. Låt svalna i några minuter och mosa sedan tills det är jämnt.
- Blanda i en stor skål: potatismos, lönnsirap, jordnötssmör, vaniljextrakt och olivolja.
- Tillsätt kakaopulver, havssalt och bakpulver och blanda väl.
- Tillsätt mjölet och blanda tills degen bildas.
- Överför degen till en bakplåt kantad med bakpapper. Sprid degen och garnera den med nötterna (valfritt).
- Baka i 28 till 32 minuter vid 176 ° C eller tills kanterna verkar vara torra.
- Ta ut ur ugnen och svalna i pannan i minst 30 minuter.
- Förvara i en lufttät behållare i högst 3 dagar.
Produkter för dig
Du kanske är intresserad